PROJECTE SISTEMA SOLAR

 PROJECTE "EL SISTEMA SOLAR"

De ben segur que alguna vegada has alçat la mirada al cel i t'has preguntat què hi ha allà dalt, què són totes aquelles llums que a les nits il·luminen el cel. Doncs bé, els alumnes de 4t teníem moltes ganes de conèixer més sobre l'univers, per aquest motiu vam decidir per una majoria aclaparadora treballar aquest tema, vam pensar que com que l'univers és tant gran, era millor centrar-nos en l'estudi del nostre sistema, el Sistema Solar.

PROCÉS DE RECERCA

Cada grup va decidir quin tema investigaria, entre tots ens vam repartir els 8 planetes i alguns grups, a més a més, vam indagar sobre altres temes com la teoria del Big Bang, les galàxies, les estrelles, els satèl·lits, etc. Per cercar la informació vam necessitar molts dies i vam buscar la informació tant en els llibres com a internet.

MESUREM LONGITUDS

A mesura que anàvem profunditzant en el projecte ens vam adonar que quan parlàvem del Sistema Solar i, de l'univers en general, les mesures eren quasi bé sempre inimaginables, de tan grans que eren. Nosaltres vam aprofitar el Sistema Solar que tenim fet a escala en el pati per a fer-nos una idea de les enormes distàncies que hi ha entre un planeta i un altre, Abans però vam practicar una mica mesurant objectes quotidians, parts del cos, etc.


CREEM EL MURAL

Un cop conegudes les distàncies dels planetes respecte el sol i les seves dimensions, vam començar crear entre tots aquest bonic mural on es van intentar reproduir els planetes i les distàncies a escala.

VISITA A L'OBSERVATORI

Després d'investigar tantes coses sobre el Sistema Solar, teníem moltes ganes de veure amb els nostres propis ulls què es pot veure en el cel nocturn. A través de la sortida a l'observatori vam aprendre informacions noves sobre el nostre sistema, vam utilitzar el telescopi i, alguns afortunats, vam poder veure de ben a prop a la lluna.

EXPOSICIONS

Finalment ha arribat el dia d'exposar totes les coses que hem après durant aquestes últimes setmanes. Les exposicions han sigut molt interessants i ben presentades, realment s'ha demostrat que enteníem molt bé tot allò que volíem explicar.

REVISTA: EL SISTEMA SOLAR

Entre tots hem creat aquesta revista on hi trobareu tot d'informacions i curiositats sobre el Sistema
Solar. Esperem que us agradi!

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada